Tijd om te wisselen!Extra scherp geprijsde Opel zomerbanden.

Opel Zomerbanden

De temperatuur kruipt langzaam omhoog, een teken dat de lente zijn intrede doet, maar ook een teken dat het weer tijd is om te wisselen van winter- naar zomerbanden.

Waarom zijn goede zomerbanden van belang?
Goede zomerbanden zorgen voor onder andere meer grip bij droge en natte omstandigheden, een kortere remweg, meer rijcomfort en bovendien meer veiligheid. Goede banden zijn dus van essentieel belang.

De Opel dealer staat voor u klaar.
Maak een afspraak bij uw Opel dealer en laat uw banden uitvoerig controleren en wisselen. Voordat de Opel dealer uw zomerbanden gaat monteren zal hij deze eerst controleren op de volgende punten:

  1. Voldoende bandenspanning en conditie van de bandenspanningssensoren (TPMS)¹. Een te lage bandenspanning verhoogt de rolweerstand, met als gevolg een hoger brandstofgebruik. Een te hoge bandenspanning daarentegen verhoogt de kans op onregelmatige slijtage.
  2. Voldoende profieldiepte. Te weinig profiel vermindert de prestaties van de band. Minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm (wettelijk verplicht).
  3. Eventuele inrijdingen. Het controleren op inrijdingen verkleint de kans op een klapband of (langzaam) leeglopen van de band als gevolg van bijvoorbeeld een spijker of een bout.

Zelf uw banden controleren?
U kunt ook zelf controleren of uw banden nog in goede conditie zijn. In onderstaande video legt Opel automonteur Wesley op een eenvoudige manier uit hoe u de banden van uw Opel kunt controleren.Stel dat na controle blijkt dat uw zomerbanden aan vervanging toe zijn, dan kunt u gelijk gebruik maken van de bandenactie. Lees hieronder meer over de actie.

Bandenactie.
Opel viert het begin van de lente met een speciale bandenactie; tijdelijk zijn een groot aantal zomerbanden zeer scherp geprijsd. Als u niet op winterbanden rijdt, maar uw zomerbanden zijn aan vervanging toe, dan kunt u natuurlijk ook gebruik maken van de actie.

Ruim assortiment zomer- en caravanbanden.
Opel biedt een ruim assortiment aan zomerbanden, maar ook voor caravanbanden kunt u terecht bij uw Opel dealer. Vraag uw Opel dealer naar de mogelijkheden en prijzen.

Ga veilig en gerust de weg op met de zomerbanden van Opel. Gute Fahrt!

Bandenactieperiode: van 1 maart tot en met 31 maart 2018.

¹Bandenspanningssensoren zijn in Nederland vanaf 1 november 2014 verplicht gesteld voor alle nieuwe personenwagen registraties.